Sos z czarnej fasoli Lee Kum Kee w opakowaniu 226 g to popularny dodatek w kuchni azjatyckiej. Wykorzystywany przez kucharzy przygotowujących dania z woka, ten uniwersalny sos otrzymuje swój charakterystyczny smak z fermentowanych czarnych fasoli i sosu sojowego. Możesz go używać jako smakszczący dodatek do potraw w stylu marinad, dippsos do risu i nudli, a także jako dodatek do mięsa, ryb i owoców morza. Lee Kum Kee to renomowany producent hongkoński specjalizujący się w lokalnych sosach chińskich i całego regionu. Skład tego sosu obejmuje sos sojowy, soloną czarną fasolę, cukier, olej sojowy, barwnik E150a, modyfikowaną skrobię kukurydzianą i stabilizator E415. Wartości odżywcze w 100 g to: energia 674 kJ/161 kcal, tłuszcz 6,9 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g), węglowodany 16,0 g (w tym cukry 11,0 g), białko 7,9 g, sól 12,2 g. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce. Termin przydatności do spożycia wynosi minimum 3 miesiące. Smacznego!