• Baton liofilizowany truskawkowy bezglutenowy 10 g

Symbol: 122344
3.59
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 4 dni
Cena przesyłki 14.9
ORLEN Paczka 14.9
Kurier DPD/InPost 18.99
Paczkomaty InPost 19.99
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.02 kg

Zamówienie telefoniczne: 518135285

Zostaw telefon

to lekka, chrupiąca przekąska owocowa stworzona przez markę Celiko w ramach serii FRUPP. Dzięki procesowi liofilizacji, baton zachowuje naturalny smak i wartości odżywcze owoców, oferując jednocześnie wyjątkową teksturę i aromat.

Składniki i właściwości

Głównym składnikiem batona jest truskawka (26%), uzupełniona o zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (z drzewa karobowego oraz jabłka), inulinę, maltodekstrynę oraz pektyny jako substancję żelującą.

Produkt nie zawiera glutenu, dodatku cukru, tłuszczu ani soli, co czyni go odpowiednim dla osób na diecie bezglutenowej, wegetarian i wegan. Zawiera jedynie naturalnie występujące cukry.

Wartości odżywcze (na 100 g)

  • Wartość energetyczna: 1578 kJ / 373 kcal

  • Tłuszcz: 0,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g)

  • Węglowodany: 85 g (w tym cukry: 49 g)

  • Białko: 1,0 g

  • Sól: 0,1 g

Wartość energetyczna jednej porcji (10 g) to zaledwie 37 kcal, co czyni baton idealnym wyborem dla osób dbających o linię. 

Zastosowanie

Dzięki swojej kompaktowej formie (10 g), baton idealnie sprawdza się jako szybka przekąska w ciągu dnia, dodatek do musli, jogurtu czy deserów. Można z niego również zrobić smaczny koktajl owocowy, a rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.


Skład:

Truskawki (26 %), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.

Sposob użycia:
Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.

Warunki przechowywania:
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje alergenne:
Na terenie zakładu obecne są: mleko, soja, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.

Marka:
Frupp
CN:
20088019
Głębokość (cm):
4,7
Szerokość (cm):
15,2
Wysokość (cm):
2,2
Wartość energetyczna 100G-ML-KCAL:
373
Wartość energetyczna 100G-ML-KJ:
1578
Tłuszcz 100g/ml (g):
0.5
Węglowodany 100g/ml (g):
85
Błonnik 100g/ml (g):
8.2
Produkt wegański:
TAK
Bez glutenu:
TAK
Bez laktozy:
TAK
Cukry 100g/ml (g):
65
Produkt bez dodatku cukru:
TAK
Sól 100g/ml (g):
0.03

Dane producenta

CELIKO SA
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Poland

celiko@celiko.com.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci